top of page

EPC GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN

Is het EPC Gemeenschappelijke delen verplicht?

Elk appartementsgebouw moet een EPC gemeenschappelijke delen bezitten tegen 01/01/2024. 

Opgepast: het EPC gemeenschappelijke delen is niet enkel verplicht bij verkoop of verhuring, maar dient voor alle bestaande appartementsgebouwen aanwezig te zijn. 

 

Uitzondering: Voor nieuwbouwappartementen gaat de verplichting in, 10 jaar na het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning.

Waarom is het zo belangrijk dat het EPC gemeenschappelijke delen kwaliteitsvol opgemaakt wordt?

Het EPC gemeenschappelijke delen dient met de nodige detail en kwaliteit te worden opgemaakt. Dit zal immers mee de score van alle individuele EPC's van de appartementen bepalen. Door het systeem van 'overerving' zal het nadien niet meer mogelijk zijn om van de gegevens van het EPC gemeenschappelijke delen af te wijken bij opmaak van de EPC's van de individuele appartementen. 

TIP: Laat het EPC gemene delen dus 1 keer goed opmaken, dit loont voor de energiescore voor de volgende jaren voor alle appartementen. ENERTIA engageert zich om dit kwaliteitsvol en met de nodige aandacht op te maken.

Wat is nu juist het EPC Gemeenschappelijke delen?

In tegenstelling met wat de naam laat uitschijnen heeft het EPC Gemeenschappelijk delen betrekking op het hele appartementsgebouw. Dit omvat de gehele gebouwschil van het appartementsgebouw (buitenvloeren, tussenvloeren, buitenmuren, tussenmuren, tussenplafonds, platte en hellende daken, ...). Een grondige analyse van de volledige opbouw is dus noodzakelijk.

Filmpje.png

Wat is de prijs?

 

De prijs voor de opmaak van het EPC gemeenschappelijke delen hangt sterk af van de grootte en de complexiteit van het gebouw en wordt berekend op basis van de geschatte werkuren.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan door het adres van het appartementsgebouw door te geven via het contactformulier

bottom of page